Bezmaksas antivīrusa programmas

Mans licenzētais Kasperkis signalizē, ka pēc 3 dienām termiņš beidzas. Pirkt šo pakalpojumu šobrīd nevaru.
Iemetot googlē download antivirus (for free), opciju daudz. Lūk arī jautājums, - ko rekomendējat???
Nu, lai dabūtu mazāk kritikas uzreiz atzīstos, ka datorlietas pārzinu ļoti minimāli. Bet ikdienā, protams, bez datora nekādi un šajā sakarā vajag zinošāko palīdzība.

000079 (2010-01-06 18:00)      Man arī šis ir aktuāli. Kasperksjs beidzies, bet varbūt nevajag nekādu? Kā es varu zināt, ka viņš man ir devis kādu labumu, jo arī "uz visādiem ``sū.." automātā "yes" nespiežu"

Millers007 (2010-01-06 19:00)      Pirms pusgada AVG beidzās sadarbības līgu ar kaut kādu firmu. No tā laika ar ķeršanu pašvaki. Pilnīgi visos datoros, kuros bija AVG eas ar Aviru lasīju ārā tārpus kā biezs.

art_deco (2010-01-06 20:23)      Šobrīd lietoju AVG.
Ļoti nepatika Avast, jo karināja datoru, kad updatējās.

Spicis (2010-01-06 20:39)      Viss pareizi un reizē nepilnīgi... :))) Kaspersky ar lielām pasaules ambīcijām un ledlauža cienīgu izlaušanās(izsišanās) spēju pasaules tirgū (tas ir ļoti grūti). Tai pašā laikā krieviski rakstošajā i-netā piedāvā jaunu atslēgu ģeneratoru visiem aktuālajiem Kaspersky produktiem... Laimīgs, kuram ir kāds sakarīgs IT speciālists, jo eksistē korporatīvie Symantec produkti, kur uz datoru instalējamais aģents pats par sevi ir antiviruss bez lietošanas laika limita. Vīrusu bāzes atjaunina arī no i-neta. Tak jo lielāks drošums, jo varenāka bremze. Ja labs dators ar pieklājīgu atmiņas daudzumu, tad viss iet fonā. Te diskusija par lietotāja tiesībām... Mīlīši, kārtīgs vīruss pats sev piešķir tiesības un ne kādas tur štrunta Administratora, bet gan SYSTEM-as. Ja kas ir bez maksas, tad tas viss ar nolūku - ne jau ļaunu uzreiz :) Katrs būvē aizsardzību pēc savas saprašanas un iespējām, bet soģis ir prakse. Jautājuma uzdevēja ir atradusi ļoti saprātīgu risinājumu un es tādam ceļam pilnībā piekrītu! :)

cilveex (2010-01-06 21:46)      "kārtīgs vīruss pats sev piešķir tiesības un ne kādas tur štrunta Administratora, bet gan SYSTEM-as"
Fufelis!
Neesmu NEVIENU VIENĪGU darbstaciju redzējis, kura būtu bijusi inficēta limitētās lietotājsesijas laikā. Bērnudārzs.... speci, ibio...

Ivans_neBargais (2010-01-06 22:09)      cilveex, lakam esi redzējis pārāk maz darbastaciju. Un tas, ka Tu proti pacelt balsi, vēl neliecina par Tavu kvalifikāciju.

cilveex (2010-01-06 22:33)      "vēl neliecina par Tavu kvalifikāciju."
Tas liecina par manu stulbumu, nenoslēpjamo. Man vnk nevajag ielaisties strīdos par ābeces patiesībām, tas godu nedara.
Redzi, oho klīstošie datorspeci ir spējīgi tādas mega atklāsmes izdarīt, kuras apgāž visas datorindustrijas 30 gadīgos pamatpostulātus, viens no kuriem ir lietošanas tiesību nodalīšana - uz failiem, ierīcēm, izpildīšanu, rakstīšanu, lasīšanu, un VIENALGA kādās operētājsistēmās... macosx, nt4/5, unix-like: linux, solaris, bsd... VISĀS, drošības PAMATU pamac ir pieejas tiesības.
Bet ko tu padarīsi speciālistiem.... šeit tātad ganās gudrāki nekā Redmondā, ganās zinošāki par visas pasaules Linusiem Torvaldiem kopā maisa sabāztiem... labāk saprotoši, jo izrādās pieejas tiesības operētājsistemu drošības jomā ir "migla acīs"(Ivans_neBargais).
Tā ot!
Ne pielikt, ne atņemt.
Jebkura admina alfa un omega - user rights, izrādās ir "migla acīs", toties šos te antivīrusiņus, tos gan...:)
Un tā notiek.... tantes sauc jāņus da pēterus "uzlikt uindous", pēc diviem mēnešiem atkal zvana, tad atkal pēc dažiem.... un tā piznisiņš "plaukst".:)

Ivans_neBargais (2010-01-06 22:40)      :)

Spicis (2010-01-07 10:39)      cilveex , Tev jāmācās, jo pēc izteikumiem esi zaļš un nenobriedis "gurķis"... kamēr vēl tiksi līdz vīra kārtai... :)
Mēs te apspriedām jautājumu par bezmaksas antivīrusu programmu izvēli-ieteikumiem Windows videi un par šāda veida vīrusiem arī pieminēju. To, ka neesi redzējis virusu inficētu datoru ar Windows lietotāja tiesībām, varu teikt - ko tad vispār jaunais cilvēks ir redzējis? Vai viņš intresējies par šodienas vīrusu darbības mehānismiem? - Nē, viņš balstās uz visas "...datorindustrijas 30 gadīgajiem pamatpostulātiem.." Bet vīrusu ķeneriem uz tiem uzspļaut! Tiek atrastas ievainojamas vietas un tās tiek izmantotas. Es rakstīju pilnīgu patiesību, paša ikdienas darbā sastaptu un to neapgāzīs Tavs bērnudārznieka ibio... pret manu iBioSavaraLaplasiāns!!!

cilveex (2010-01-07 12:51)      "Tev jāmācās"
Visiem jāmācas, to arī daru.
"apspriedām jautājumu par ..antivīrusu programmu izvēli"
Protams, tāpēc arī ieteicu comodo, ar vissvarīgāko piebildi - ja sistēma tiek darbināta ar priviliģetam tiesībām, tad tas ir pirmais un galvenais, kas ir nekavējoties jamaina.
"Bet vīrusu ķeneriem uz tiem uzspļaut!"
Šeit un citos komentos sarakstītais ir tik diletantisks, ka pat nevar saprast no kuras puses ķerties klāt.
Tatad tiek apgalvoc, ka sesija, kura notiek ar administratora tiesībām, patiesībā, ir nieks un nav svarīgs drauds drošībai, svarīgākais ir pareiza AV izvēle.
Man kaut ko vēl komentēt?
Dies` pas` no šitiem spečukiem... dies` pas`...
Ja operētājsistēma darbojas ar privilēģtām tiesībām, tad jebkurš sistēmas process ir ievainojams, pat tāds, kuram nav ievainojamības, kaut vai to atslēdzot.
Vīrusu "ķeneriem" NAV uz to uzspļaut, sava tārpa procesa elevācija ir pats galvenais pie kā tiek domāts rakstot kodu kādam caurumam, BET... ja caurums ir procesā(progā), kurai pašai par sevi NAV sistēmas tiesību, bet ir tikai user līmeņa izpildes tiesības, tārps joprojām nekur vēl nav ticis, kaut arī noteiktu procesu jau ir "paņēmis", tālāk ir pats sarežģītākais, tikt līdz kodola izpildes tiesībam - varianti vairāki, populārākais procesa atmiņas pārpildīšana... joprojām, tas ir ļoti sarežģīts uzdevums, pat ja ir pieejama kritiskā kodola ievainojamība.
Tapēc, ka vienalga, lai pie kodola tiktu, ir jāeksploitē nedrošais process/proga, kurai joprojām ir tikai ierobežotas tiesības - šeit gan ir atkarība no opsistēmas uzbūves, nt5 procesam elevēt tiesības ir daudz vienkāršāk, jo windows darbina procesus jau kodola ārējā vidē, atšķirībā no unix/linux kodoliem, kuros ne-kodola procesi ir pilnībā šķirti no kodola vides.

cilveex (2010-01-07 12:52)      Tapēc, ka vienalga, lai pie kodola tiktu, ir jāeksploitē nedrošais process/proga, kurai joprojām ir tikai ierobežotas tiesības - šeit gan ir atkarība no opsistēmas uzbūves, nt5 procesam elevēt tiesības ir daudz vienkāršāk, jo windows darbina procesus jau kodola ārējā vidē, atšķirībā no unix/linux kodoliem, kuros ne-kodola procesi ir pilnībā šķirti no kodola vides.

Vistrākākais ir tas, ka visā valstī diletanti izgudro riteņus, veic nekam nevajadzīgus pētījumus, ceļ ceļus turpat 2x dārgāk nekā kaimiņi un tas ir visur.... šitas bardaks galvās. It kā saprātīgi cilveki, bet nē... ja jāsekso, tad tikai uz batuta un sasietām kājām...

ķeneriem uzspļaut... būtu hotj palasījis to "ķeneru" rakstus, kā un ko un kāpēc viņi darījuši, lai izmantotu to vai citu eksploitu, tad nemuldētu par savu vecumu kā hrenovo privilēģinu.... "ibio"!

Spicis (2010-01-07 14:02)      cilveex, Neuzbudinies :)
Pie laba tas nenoved. Redzams - par vīrusu briesmu darbiem esi tikai žļurbālistu pasakās lasījis, ka nu lūk, esot radīts jauns vīruss, bet to, ka dienā tādu ir pat tuvu pie simta - tas paiet garām neapjausts. Par uzbrukumu metodēm un paņēmieniem ļoti atāli. Ne jau aktīvā sesijā Tavu jūzeri nobeigs, bet pēc laika un pārlādējot (pārsāknējot sistēmu). Pie kam to veiks pats lietotājs ar savām ierobežotajām lietotāja tiesībām. Pie Tevis veselo saprātu un tēmas nojēgu meklēt ir veltīgi, izņemot ibio... nekas cits iekšā nav atrodams. Un neuzbāzies ar blēņām publiski.

cilveex (2010-01-07 23:20)      Spicis> redzams/nav redzams.... citēju "ne kādas tur štrunta Administratora, bet gan SYSTEM" Tev arī ir skaidrs ar ko viņas atšķiras? "štrunta" administratora tiesības ir ierobezotākas par sistēmas?:)

Vismaz nebūtu blēņas producējis vecuma dienās, nebūtu tagad jābrīnās par burtiem ābecē.

"Ne jau aktīvā sesijā Tavu jūzeri nobeigs, bet pēc laika un pārlādējot (pārsāknējot sistēmu). "

Nenokaus.:) Ne pārlādējot, ne restartējot, pofig, neko nenokaus... atkārtoju, diletantisms.

Spicis (2010-01-08 10:01)      cilveex, es Jums ļoti atvainojos, jo piemirsu, ka ar diletantu un plānā galdiņa urbēju mēģinot diskutēt visiem saprotamās kategorijās - pats par tādu sevi pielīdzini...
Jūs pārlasiet visu topiku : te aprunāja bezmaksas antivīrusu programmatūru, tad pameklējiet to, par ko Jums ir maldīgas vīzijas: ar ko atšķiras Admina tiesības no System tiesībām Windows OS - tās speciāli atdalītas no līkpirkstjiem - tāpēc par tām Jūs pat dzirdējis neesat. Tāpat kā nespējat noformulēt nevienu sakarīgu domu - tik apmuļājat uzrakstīto.

cilveex (2010-01-08 11:12)      :)
cienījamais Spicis, jūs mierīgi varat neatvainoties par nezināšanu.
Par autores tēmu jau sen ir atbildēts, turpmākais flūds ir par to dīvaino apgalvojumu...:)
Bet tagad jauns apgalvojums - administratora grupai ir mazākas tiesības kā grupai system?
Vai tā?
"Jums ir maldīgas vīzijas"?
Man vēl nav vīziju par jūsu otro apgalvojumu, jo atbildes nav, bet atkal apgalvojumi manā virzienā kā plānā galdiņa urbēju? Labi. Plānā galdiņa urbejs jautā - jo jautajums taču vienkāršs, vai arī cienījamais oponenc jauc lokālo adminu ar domēna adminu, tad nu vēl var piekrist, ka otrajam tiesības ir parākas par lokālo, bet bija melnc uz balta - system, sou... tad kā tur ir? System grupa ir priviliģētaka par admin grupu? Vai tomēr system grupa vnk ir izveidota noteiktiem mērķiem, bet bez priviliģētākām tiesībam kā admin?(Redmondā gan grozījās doma par system kā superadminu iekš nt6, tak pēc dokumentacijas realizēc tas nav)

a2uc (2011-07-14 18:37)      Kādēļ neviens neiesaka Windu nomainīt pret Linux? nav winda nav kreņķu :D
Kādēļ tik ļoti gribi free versiju, uzliec to pašu kaspersky uz 30 dienām par brīvu un tad sameklē key. Viss i-nets tavā rīcībā, vajag tik rakt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu