Laptopa izvēles dilemma: Apple vs. pārējie

Pielietojamība: i-nets, kino, šo to pazīmēt AUTOCADā, Words+Exel pats par sevi saprotams:)
75% mājas lietošānā - 25% kaut kur ārpus mājas.

Kādi ieteikumi - cenas grupai, izmēram un citiem tehniskajiem parametriem?

fargo (2012-03-07 18:01)      Man patīk āboli, bet ne kā galvenais dators. Pa māju vazāties, oho/fb visādas blēņas rakstīt, filmas skatīties - ok. Tas arī viss. Par adekvātu cenu.
Par neadekvātu cenu var visādi izklaidēties. Arī ar autocad uz mac darboties.

Miskastes_Runcis (2012-03-07 18:04)      Var zobus dakterēt caur pakaļu. Vajag? par īpašu samaksu.
Ābolīša faniem ieteiktu aizdomāties, ka tik bezvīrusaini tie āboļi nav, tāpat pa tārpiem gadās. Un ja Windas apdeiti ir automātiski, tad āboļa apdeiti ir jāpiķo. summa nav liela, bet tomēr...Un ja CAD lietošanai vajag Windu, un tā vēl ir jāliek papildus, tad kāda suņa pēc zobus operēt caur pakaļu?

neko (2012-03-07 18:18)      v_s_o_p: Nevarēt un nēmācīt irdažādas lietas,
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=17309425&linkID=15839490 ; un strādajam, bez tam Autodesk nav vienīgais nopietno CAD produktu autors. Autodesku te vispār neviens sākotnēji nepiemināja. Ja pēc būtibas - nevienam nav vajadzīgs ne Apple, ne Microfoft ne Autodes utt. - patiesībā jau vajag labu risinājumu kokrētu darbu darīšanai.

Citādi kā svailaik ar čukčām, kam vienīgā zināmā magnetola bija "Spīdola"
"a es jau Sony "Spīdolu" nopirku...
"nu un - mana Panasocic "Spīdola" nav sliktāka".

v_s_o_p (2012-03-07 18:42)      neko --> Ja kodolstacijas, kosmiskos kuģus sāks projektēt MacOS cinītāja, tad tiešam pasaules gals klāt :DDD. Ābols vēsturiski ir multimedia skaitļotājs.

symbio (2012-03-07 19:08)      Par Acer nezinu, bet Dell gan neieteiktu! Man visiem paziņām kam ir Dell, tie ļoti sakarst, ka nav pat iespējams klēpī turēt. Es pats lietoju Toshiba un nesūdzos. Bija asus, bet nepatika dizains un lietošanas ērtība, tāpēc uzķīlēju un pārdevu par lielāku naudu nekā nopirku. Jā es ar ieteiktu ar i3 proci, būtu labi ja būtu normāla videokarte un 4 GB operatīvās. Un protams W7.

vilks28 (2012-03-07 19:23)      Man jau ,arī liekas ,ka jāsāk būtu ar finansiālajām iespējām,kādās naudās gribi iekļauties .

VC6013 (2012-03-07 19:33)      man ir 2 mēnešus jauns dell(neuzskaitīšu raksturojumu), sakarst mazāk un vispār ir klusāks kā mājās otrs nu jau pusgadu esošais samsungs( parametri gandrīz tādi paši kā dell). nedomāju, ka nosaukums ko maina, mēdz būt vienam brendam dažādu kategoriju un cenu preces.

Samurs (2012-03-07 19:40)      Hmm... ja jau doma par Apple, tad nauda nav īpaša problēma, tomēr... vispirms nāksies apgūt pašu Apple un tad darbu ar to :) (lai nekliedz tie, kas saka, ka viss ir ērti un vienkārši, ja ar Windows pierasts, noteikti būs vienkāršāk, kaut gan pēc XP arī Win7 ir zināms šoks) + savietojamība nebūs ideāla, arī visas ierīces kā jau Apple meklē pie Apple
Ar softu - jā Autocad ies, bet ja vajadzēs 3Dmaxu tā jau jāmeklē Paralel Desktops utt. vai arī kā daži izvēlas tomēr uzlikt Windows uz Maka
Un nekādi nevar salīdzināt programmu klāstu, kas strādā uz Win un kas uz Mac un to pieejamību :D
Ja grib, lai būtu dārgi un kvalitatīvi, var jau skatīties uz kādu HP Elitebook vai jau minētos labus Dell, bet internetam un Ofisam pietiek ar jebkuru Win laptopu, bet sarežģītiem darbiem vēl arvien labāks ir stacionārais
(tas ir gan viedoklis, gan pieredze)

av2 (2012-03-08 07:30)      veel neviens , ko paziistu personiigi , nav nozzeelosjis Apple izveeli, lai ko pirktu. Cena? Neteiktu, ka taa buutu paarspiileeta. Tie datorie vienkaarssi iet bez jebkaasdaam probleemaam. Pluss veel perfekts dizains. Un arii cena, teiksim , iPad vai telafonam. Paareejie, stipri ssvakaakie konkurenti, maksaa tikapt. Vismaz ASV.
Probleema vareetu buut specifiskaa programmaa, kas paredzeeta tikai WIN. Ir arii tur risinaajumi, kaa jau te mineeja. Neesmu meegginaajis, bet var uzlikt WIN uz Apple mieriigi.

qwer76 (2012-03-08 08:22)      Njā. Izskatās ka nemitīgā slēptā sagrauzto ābolīšu reklāma TV iedarbojas. :)
Patiesībā jau gaumes lieta. Un, protams, programmu izvēle un iespējas PC:Apple ir apmēram 5:1. Tā kā padomā.
Un vēl... mūsdienu ābolīši pret Win 7 bez antivīrusa ir krietni neaizsargātāki. :)
Personīgi pazīstu vairākus ābolīšu fanus. Ieņēmuši galvā, ka iPhone ir kaut kas kruts un viņus par citu nepārliecināsi (kaut, proatms, android bāzēti smartfoni ir labāki).
Ir iespēja šim dīvainīšu bariņam pievienoties. ;)

qwer76 (2012-03-08 08:26)      To: av2.
Neviens nav nožēlojis? Interesanti, kad Tu pats par dārgu naudu būsi nopircis kaut ko un pēc tam sapratis, ka ir labākas lietas par ētāku naudu - Tu būsi ar mieru tā publiski savu kļūmīgo izvēli atzīt? :D

wolands (2012-03-08 11:18)      neko: un kadas ta problēmas iekļauties ofisa infratruktūrā ar ābolu?
Tehniski ne pārāk lielas, kaut gan ik pa laikam gadās printeri, kuriem Mac draiveri ir švaki vai gļukaini. Ir dažādas industriālās iekartas, kuras pieslēgt pie maca būs praktiski nereāli. Bet galvenais ir tehniskais atbalsts. Lielākā daļa no sistēmu administratoriem vēl arvien macus uzskata par nevēlamiem svešķermeņiem (ja vien tas nav dizaina vai reklāmas kantoris). Līdz ar to liela daļa tehnisko problēmu nāksies risināt pašam. Visas problēmas jau var atrisināt, ja ir pietiekama motivācija. Bet vai ir?

orange (2012-03-08 21:20)      ja tik cena, ir varianti. par piemēru šis: http://sludini.lv/index.php?zoomid=40770 pati aplaizijos.
Nākas darbināt 2 programmas kuras būs pēdējās kurām attīstīs MAC OS versijas, tamdēļ ir uzinstalēts Win7, gan BOOTCAMP (jāpārstartējas), gan Parallels Desktop (virtualais Win7).
Praktiski lietojot rekomendēju BOOTCAMP, jo tas neko nemaksā.
Ja nu tiešām 10x dienā jāpārstartējas, tad labāk Parallels Desktop.
Visu sakārtot tā lai ērti strādāt var pat blondīne (es) kur nu vēl džeks ar niku binarycode :)

parakstos zem av2 (2012-03-08 07:30) personīgā pieredze
tādi qwer76 ilgi vēl nesapratīs, ka ne tikai dzelžos ir tā Mac burvība... un tikai lietojot to var saprast.

Jedem das Seine.

orange (2012-03-08 21:31)      oi nenoturējos..

visvairāk sajūsmina visi komentāri par
>>>
lai nekliedz tie, kas saka, ka viss ir ērti un vienkārši, ja ar Windows pierasts
>>>
programmu izvēle un iespējas PC:Apple ir apmēram 5:1
>>>
mūsdienu ābolīši pret Win 7 bez antivīrusa ir krietni neaizsargātāki
utt.. stereotipiski bezpieredzes vāvuļojumi

uzjautrinoši, vismaz man, jo tiešām ikdienā lietoju abas sistēmas.
bez varantiem MAC OS ir kārtu labāks.

wolands (2012-03-08 23:16)      Oi Orange, nevaru :D
Ikdienā lietoju Linux. Neviens Win vai Mac nestāv līdzās :D Ar kārtu labāks par abām kopā :D Un VirtualBox nemaksā neko, atšķirībā no Paralels... utt. :D:D:D:D:D
Katram darbam savs instruments. CAD iem tas noteikti nav Macs (un nav izlēgts, ka ari ne laptops). Un Linux noteikti ne. Palikt pie logiem noteikti ir saprātīgākais ieteikums ...

av2 (2012-03-08 23:16)      to gwer76 - un ja cilveeki peec meenessu " zallas miskastes", lietossanas vienkaarssi izmet to aXdroida debiilo telafonu miskastee??? Lieciet mieraa Apple lietotaajus - nepatiik, sskkiet daargs , principa peec, vai veel kas - vienkaarssi nelietojiet. Kaada probleema?
Jautaajuma uzdeveejam - Dell ir lloti laba izveela. Es teiktu, labaakaa no PC.Veel labaaks tikai buutu , ja to speciaaali pasuutiitu peec savaam vajadziibaam tiessi no Dell.

Samurs (2012-03-09 21:12)      Orange... izstāsti, ko ar savu Mac dari? Internets? nu to es varu pat Kindlā paskatīties.
Un vai Win lapsis Maka cenā ir sliktāks - parasti būs gan jaudīgāks procis, gan citi parametri?
Ok, atzīstu - man nav autoritāšu ne cilvēku, ne lietu ziņā. Ir cilvēki, kurus cienu, bet kurus ieraugot nesākšu spiegt no sajūsmas, līdzīgi arī ar lietām.
P.S. Un tomēr lai arī par kārtu labāks ir Apple (neveicas angliski runājošiem - šiem ar to tiek tagad saprasts aizkosts ābols :), tomēr izmanto arī draņķa Win :)

orange (2012-03-09 23:23)      Samurs
>>>
uz iMac strādāju, Ofiss Ilustrators, Photoshop. Uz BootCamp stāv Win priekš specifiska CAD un 3D kuram nav un kā jau minēju visticamāk nebūs MAC versjas.
Viss norit normāli - MAC OS strādā kā malacis ar jebkura lieluma failiem, win kā parasti kārstās veras ciet > ctr alt > biežāk lietotā kombinācija > Not Responding > ikdiena.
Ir arī 5.5 gadus vecss MacBook. Arvien baterija tur 2.5 stundas, nekad nav nobiris vai uzkaries , ne reizi nav bijis remontā.
Kā jau atzīmēju, ne tikai dzelžos Mac burvība.


wolands (2012-03-08 23:16) viedoklis
>>>
nelietoju Linux un attiecīgi arī nespriežu par lietām kurās nav personīgas pieredzes, + piezīme par CAD uz laptopa īsti vietā. Tas nav diezko parocīgi bet ir iespejami.

karbonaade (2012-03-10 10:56)      Ļoti personīgs viedoklis.
Strādāju uz āboliem gadus....12. nespēju nomainīt uz PC, un neredzu vajadzību. Jā, piekrītu, sākuma izmaksas ir lielas. Bet ir viens BET, ko aizmirst PC lietotāji: sākuma cenā ietilpst arī OS, vesela čupa progas, kas nav klāt jāpērk un var lietot pilnīgi legāli. Lietošana - šo kompi, uz kura rakstu, lietoju 5 gadus. remontā viņš ir bijis 1 reizi, kad pati biju vainīga. Cik zinu, PC lietotāji dara to vidēji pusgadā reizi. Parēķiniet ietaupījumu. Praktiski visas progas spēju uzinstalēt pati. 12 gadu laikā 3X man ir ziņots par iespējamiem vīrusiem, vienu no tām 3X tā bija "Panorāma". Būtu jautri, ja par PC vīrusiem ziņotu ziņās pa TV - katru vakaru ziņas no tā vien sastāvētu :D
Pirms mēneša kompis lidoja no metra augstuma pret betonu. Labi, bija somā. Nokrita ar tādu būkšķi, ka man sirds apstājās. Domāju, ka tikšu pie jauna. Iegāju istabā, ieslēdzu... un turpinu strādāt.
Par lietošanas ērtumu nerunāšu, tāpat viss ir skaidrs.

Grūti man komentēt par CAD. Neesmu lietojusi (bet praktiski visas citas grafiskās progas gan, kā arī montējusi video utt), bet, cik man zināms, ja nav cita varianta, var uzlikt arī windows, kas uz āboļiem strādā pat labāk, nekā uz PC.

Jā, ir vēl viena lieta - pilnīgi nteikti neizmantoju oficiālos dīlerus remotu lietās. Pašai savs āboļu meistars, kas ar to lietu ņemas no āboļu pirmsākumiem LV. Viņš to lietu zina pat ļoti labi, un apzinās, ka naudas ir tik, cik ir - atradīs savos hlamos lietotu moni, nevis par daudziem simtiem pasūtīs (kā to dara Capital). Pie tam remonts būs iespējami visātrākais, viņš zina, ka daotrs ir vajadzīgs darbam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu