Lēts dators bērnam

Tehnoloģijas mainās, kļūst arvien advancētākas, taču bērni daudz ko spēj sabojāt, tāpēc negribu iespringt uz kruta kompja meklēšanu, jo tā vai tā puikas var sajāt. Iesakiet, lūdzu, kur man meklēt lētu (visdrīzak jau lietotu) kompi, kas būtu gana labs spēlīšu spēlēšanai un, protams, arī interneta lietošanai. Labāk portatīvo vai stacionāro? Kādi plusi un mīnusi jāņem vērā?
Jau iepriekš pateicos par sakarīgiem padomiem!

Ohforf`sake (2013-01-11 12:55)      Piekrītu par stacionāro, kas vēl dažus gadus būs uzlabojams, kaut uz nomaksu. Vienīgi atrodi kādu, kas no datoriem kaut ko reāli saprot (ne es, es tikai advancēts lietotājs).

Piemēram, bērna nu jau 5,5 gadus veco datoru pirms brītiņa pēdējo reizi atjaunoju - nopirku jaunu videokarti. Esmu mainījis cieto disku uz SSD, barošanas bloku uz jaunāku, vairāk atmiņas un lielāku monitoru. Varētu vēl mēģināt mainīt procesoru - tā tagad vājākā vieta, bet šaubos, vai ieguvums būs liels, jo, pērkot jaunu, nepaskopojos procesoram.

Pirmo datoru vispār nopirku minimālā komplektācijā un pēc tam pamazām jaunināju, jo arī naudas nebija (bet tas bija sen).

Un, ja ir tuvu pazīstams kāds datoru fanāts (kaut vai darbā), varbūt pa lēto vari nopirkt to, ko šams jau aizstājis ar kaut ko modernāku.

Jaunākās spēlītes, protams, neies, bet sīčiem tās nav nepieciešamas - galvenais atrast kaut ko interesantu.

Par aizraušanos arī taisnība - uzmani kārtīgi.

Postremo (2013-01-12 09:00)      ideaali pannem no kaadas firmas, ka lieto mazlietotos no offisiem. Cenas super leetas. mazliet sapravii, iet kaa pulkstenis. Ssitaa esmu panneemis jau 2 Dell "siikajiem speeliiteem" Taads mazlietost maksaa leetaak, jaunam "videjam" datoram tikai processors vien.

av2 (2013-01-12 09:14)      paluureeju cenas - ideali ejossa , lietota, bet ar garantiju , normaala maatesplate ar I7 iekssaa ar vissu dzeseetaaju, un iesstepseleetu 4-8 Gb atminnu maksaa eBay.com kaadi $200.Baroklis ap $35, DVD drivs - $35, kaste $30.
Kopaa ap $300 un passa darbs. Iegruzii "no ccoma" kaadu WIN7 -8 , nopeerc par $30 reggistraacijas kodu onlinee . Un buus perfekts dators, kurss veklaa makssa ap $1000.
Godiigi pasaku, nevienu stacionaaro datoru savaa muuzzaa neesmu pircis veikalaa, kaada "speciaalista saliktu". Passam salikt izmakssaa 3x un vairaak ,,, leetaak, un iet labaak.

ramazoti (2013-01-12 17:22)      www.1a.lv sadarbībā ar Asus Jums piedāvā jauno Asus X55VD B980. Kāpēc tieši Asus? Tāpēc, ka tas ir oficiāli Nr. 1 pēc kvalitātes un tehniskajiem rādītājiem. Kāpēc tieši Asus X55VD? Tāpēc, ka tas ir jauns modelis, kam ir lieliska korpusa kvalitāte, īpaša dzesēšanas sistēma IceCool, ergonomiska klaviatūra un USB 3.0, kas datu pārraides ātruma ziņā ir aptuveni 10x ātrāks par USB 2.0, kas nozīmē, ka, piemēram, 25GB Blu-Ray video Jūs varat pārkopēt nieka 70 sekundēs. Un specifikācija - Sandy Bridge Intel® Pentium® Dual Core Processor B980, 2.4 GHz, 15.6" LED ekrāns, ātrā 4 GB DDR3 1333 MHz operatīvā atmiņa, ietilpīgs 500GB cietais disks, jaudīga nVIDIA GeForce 610M 1GB videokarte, HDMI, vebkamera un ļoti kvalitatīvs audio ar Altec Lansing® skaļruņiem un SonicMaster Lite tehnoloģiju. TIKAI Ls 279 (parastā cena Ls 335) un šis lieliskais modelis būs Jūsu. GARANTIJA - 3 GADI! Negribi maksāt uzreiz? Pie mums speciālie nosacījumi - pirmā iemaksa 0% un nemaksā par preci 3 mēnešus. BEZMAKSAS PIEGĀDE UZ "DPD Paku Bode" VISĀ LATVIJĀ!!

_krustceles_ (2013-01-13 20:33)      Deisa - Darba sfēra : Informācijas tehnoloģijas, bet uzdod šādu jautājumu? ;)
Ja esi sabiezējusi un gribi pazīmēties - pērc tiešām planšeti. Ja gribi prātīgu investīciju nākotnē - labāk tomēr datoru. Noderēs arī mācībām ne tikai dusmīgo putnu šaudīšanai.
Ja budžets ļoti spiedīgs - var ņemt lietotu, bet es labāk ieteiktu kaut uz krīta, tomēr jaunu. Garantija utml. Šodienas portatīvie sprāgst kā mušas. Diemžēl. Un ja nav prātīga cilvēka, kas laiku pa laikam var kaut profilaksi uztaisīt, tad ar to lietoto būs vairāk nedienu nekā labuma. imho

Spicis (2013-01-13 23:56)      Deisa, spēlītes nav rādītājs. Vecie puikas pērk jaudīgas videokartes lai jaunākās populērās top spēles dzenātu pilnā krāšņumā ar maksimāliem iestatījumiem un uz ierindas lietotajiem datoriem ar specifisku programmu palīdzību dzenā vecās mierlaika spēles aš no 286 procesora laikiem. Es par galda datoru (desktop).

llze (2013-06-26 21:20)      Manam bērnam tiek mans vecais HP laptops :D Viņsh ir apmierināts - 4 gadi puikam :D

_krustceles_ (2013-06-26 23:53)      Savam uzdāvināju šo (par pāris gadiem vecāks) - http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/asus_x501a_black_engrus_x501axx436d
3 gadu garantija...
Pagaidām spēlē un nesūdzas! :) Lai gan ļoti jaunās un resursprasīgās spēles droši vien neies...

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu