Berna nakotnes profesija?

Delam 12 gadi,nemas ar datoriem tada iesaceja limeni,kautko jauc,daras,es logiski neko daudz nesaprotu.
Ir izdomajis,ka velak gribetu veidot datorspeles,pagaidam tas viss ir tumsa bilde.Nezinu vai pasmacibas cela to var iemacities,tad jau stabili jagaida,kad pabeigs 9 un videjo izglitibu,un meginat talak par to sferu macities.
Ko tikmer varetu sakt darit,kamer ir mazs,ir kadi kursi neta?Dzivojam maza pilseta,tur nekadi kursi nav.
Bet saprotu jau,ka sakuma vajag kaut tik daudz ka jaudigu datoru.

Geisha (2018-11-20 21:30)    2 Lai varētu programmēt ir nepieciešama perfekta angļu valoda un matemātiska domāšana (mans znots ir programmētājs). Visu pārējo varēs pievilkt.

Paula6 (2018-11-20 22:47)    5 12-gad. zēnam ir jāstiprina fiziskā forma, daudz jābūt svaigā gaisā, jāsporto un jāmācās eksaktās zinātnes un tad jau ar citu "garšu" varēs nodarboties gan ar datoru, gan ar citām mācībām. Mana kaimiņa zēns tā visu dienu sēdēdams skolā, tad mājās pie datora, ir ar ļoti vāju veselību, slimīgs un apaļīgs..kāds gan viņš nākotnē var būt par datoru speciālistu? Viņam ir jābūt ar plašām zināšanām, valodām un veselību..pirkt jaudīgu datoru varēs tad, kad tam būs jēga.

DanaL (2018-11-20 23:04)    2 95 % puišeļu "ņemas ar datoru" un liela daļa no viņiem 12 gadu vecumā sapņo tieši par datorspēļu taisīšanu. Nezinu, vai šis ie tas cecums, kad to vajadzētu uztvert nopietni. Jo 12 gadu vecumā reti kurš ir dzirdējis par 100 un vienu citu profesiju, puem, ceļu būvniecību, santehniķa, medbrāļa utt profesiju, jo datorspēles par to lielākoties klusē. Zināms filtrs patiešām būtu eksakto zinātņu - matemātikas un fizikas - sajēgšana, angļu valoda un tēlotājmāksla.
Un vēl jābūt sapratnei par to, ka datorspēļu veidošana ir ļoti tālu no datorspēļu lietošanas. Reāli tas ir vismaz 8 stundu darbs pie datora, 90 % no tā programmēšana.

kokote (2018-11-20 23:23)      Ja Tevi tas reāli interesē, jaunietis jau pietiekami liels, lai pats uz Rīgu izbraukātu, ir pietiekami daudzi espēju. Te viena https://pps.lv Pirmā programmēšanas skola. Lejupielādē ir tiko svaigs materiāls https://ej.uz/1zfj - Programmēšanas pamati. Laikam Annas ielā arī kas ir-interneta pasaulē, lai pats sameklē un dara.
Tas viss prasa līdzekļus, ja bērns reāli par to "deg" nevis tikai tā stila pēc, tad Tev ir jāiegulda bērna izglītošanā.

av2 (2018-11-21 06:04)    2 ja jau jaucaas pa datoriem, tad jau kautko elemtaaru saprot.Citaadi jau sen buutu game over.
Un tas katraa zinaa ir tikai pluss. Lai ko veelak izmaaciisies skolaas. Protams, buutu baigi labi, ja kaads ko paraaditu arii majas , pamaaciitu arii tajos 12 gados. Varbuut ir kaads..datorklubs, kur var iet?
Es savaa laikaa visu apgugu passmaaciibas cellaa...tajos 90 gados, sapirkos literatuuru, videokasetes ar instrukcijaam utt. Un praktiski nekas veel no taas maaciisssanas nav beidzies, jo viss iet uz priekssu, un attiistaas. Musdienaas tikai viss ir vienkaarssaak, elementaaras lietas vissa youtubee paraada, maaca, arii forumos ir daudz info.
Un peedejais, es domaaju, ka naakotnee vajadzees veel 7x vairaak to programmeetaaju, visaadu datoru remonteetaaju, apkalpotaaju utt.Taa kaa, baigi labaa izveele. Tieessi speeliites, nu nezinu, bizness jau tur baigais it kaa , bet nu......labaak , ko nopietnaaku tajaa datorjomaa dariit.

cirteejs (2018-11-21 10:15)    1 Varbūt iemāci viņiem pareizi latviski rakstīt un varbūt arī runāt!

zaniite40 (2018-11-21 18:00)    1 Lego robotiņi un scratch vietnīte internetā. Sākumam pietiks. Tie arī būs tie programmēšanas pamati. Ja aizraus, tas jau arī nozīmēs, ka interese patiešām ilglaicīga un var ko meklēt vēl tālāk.

vadatajs (2018-11-21 20:34)  1   fu, izklausās pēc nīkuļa, kas pārpratuma dēļ ar spīganu uztaisīts cita, īstā, zemes bērna vietā. Ļauj viņam iet, un būsi laimīgs arī pats!

Samila (2018-11-23 19:10)      Es paprasītu pašam, ar ko grib nodarboties. Citādi tā drusku neveselīgi ieklausās ;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu