Kur var uztaisīt kādu savu mājas lapu?

Kur var uztaisīt kādu savu mājas lapu? Es šajā lietā esmu pilnīgs iesācējs ar gandrīz nulles zināšanām. .. iesakat kaut ko normālu, kādu adresi, kādu programmu, vai ko tādu. ..

zuk_de_gui (2003-10-23 19:33)      prasi padomu lietotajC! vinsh pa to nozari peraas!

rokoko (2003-10-23 19:48)      kaada jeega taisiit maajas lapu, ja tev nav nojausmas, kas tajaa bus un kapeec? Pirmaam kaartaam jaabuut idejai par saturu. Un tad var domaat par risinaajumu. A risinaajumu ir da h*&a. Var rakstiit pliku HTML (var ar roku(mans iemiiljotais varinats:), var izmantot arii dazhaadus redaktorus, kaa FrontPage uc.) Ja veelies dinamisku saturu, tad noderees ASP(www.asp.net), JSP(java.sun.com/products/jsp/) vai PHP(www.php.net) bonusaa var piemes arii kaadu datu baaziiti, piem MySql(www.mysql.com), tas servera daljai, klienta daljaa var izmantot JavaScript`us (javascript.internet.com) vai veel labaak DHTML(http://msdn.microsoft.com/lib rary/default.asp?url=/workshop/auth or/dhtml/dhtml.asp), bet varbuut arii Flash. Bet tur jau jaabuut zinaashanaam programmeeshanaa. JA ir kaadi jautaajumi, tad uz priekshu...

es_ir_gudrs (2003-10-23 22:09)      Ja esi iesācējs un Tev nav īpašas vēlēšanās iedzilināties Web-programmēšanas sīkumos, tad Tev noteikti jāsāk ar WYSIWYG (What You See Is What You Get) tipa programmām:
Visizplatītākā šī tipa programma visdrīzāk atrodas arī uz Tava datora, tas ir Microsoft Word. Lai MS Word izveidotu jaunu web-lapu izpildi šādas komantas: File -> New -> General -> Web Page (vai kaut ka tā līdzīgi). Un tad droši daries kā parasti strādājot ar MS Word.
Vēl vari izmantot Microsoft Front Page - daudz specializētāks produkts web-lapu izstrādei. Vēl ir tāda programma ka Macromedia Dreamweaver (demoversija uz: http://download.times.lv/) - samērā "advancēts" rīks.
Protams ir vēl daudzas citas šī rakstura programmas, bet uz sitiena atcerēties nevaru.
Ja ir vēlēšanās "ieurbties" dziļāk visā šajā padarīšanā, tad jau nāksies ķērties pie lasīšanas - vari iegādāties kadu labu grāmatu par šo tēmu (par HTML - obligāti, JavaScript, CSS utt.) vai arī meklēt pa internetu (rokoko jau uzrakstījis linkus, es tikai piebildīšu, ka par HTML, XHTML, XML un CSS meklē šeit: http://www.w3.org/).
Lai izvietotu savu lapu, vari izmantot šādus šādus bezmaksas servisus Times.lv (http://my.times.lv/) un Eclub.lv (http://free.eclub.lv/).
Veiksmi mācībās un darbā!

lietotajC (2003-10-23 22:45)      vobshem taa, ir divi varinati:

* Macromedia Dreamweaver MX (Frontpage ir meesls);

* LietotajC par attieciigu daudzumu alus tevi ievadiis pareizajaas sliedees;

paareejiem: es saprotu, ka jums gribaas pazimeties ar vaardiem php, asp, css, xml, bet laamim tas neko neizteiks... ja cilveekam nav intereses tieshi par programmeeshanu, vinjsh pat html tagus neierubiis, nerunaajot par php...

a vobshem labaakais riiks maajas lapai ir notepad.

:)

saaber (2003-10-23 22:49)      lietotaaj, et tochno, notepad jaazin, citaadi sabuuvees visaadus briinumus ar frontpage, i beigaas taapat buus jaalabo..nekur nedeesies :))

lietotajC (2003-10-23 22:51)      frontpage met taadus meeslus liidzi kodam, tikai words var paarspeet...

:)))

saaber (2003-10-23 22:52)      lietotaaj...da zinu, es proveeju, taapat beigaas naacaas taas rupjiibas, ko jus sauciet par html saprast..

:))

lietotajC (2003-10-23 22:54)      html ir pieraksts... taada kaa hronologjija, tas nav kods...

saaber (2003-10-23 22:56)      da nezinu es juuseejo terminologjiju :)) zinu tikai, ka ir regulaari kaut kas jaapaarbaksta ar liikajiem pirksteljiem, lai straadaatu taa, kaa gribas, bet nu thnx god es esmu laimiigi atmetis shito nodarbi, i dziivoju mieraa un harmonijaa

:))

lietotajC (2003-10-23 22:58)      da labi, LietotajC ir atpuuuties, ies guleet, pofig datori, pofig algoritmi...

veiksmiigu spamu!

:)

es_ir_gudrs (2003-10-24 20:22)      LietotājC, es jau saprotu, ka Tev gribās pazīmēties, ka tu esi baigās web-izstrādātājs, jo Tu strādā notepad`ā - tad zini, ka notepad nav tā labākā programma HTML labošanai.

Reiniz (2003-10-25 17:47)      var jau protams saakt ar FronPage. bet nu labaak tomeer izlasi kaadu manuaali par HTML vispirms, un tad lieto kaadu Dreamveaweri, vai veel labaak HTMLPad Pro

Reiniz (2003-10-25 17:47)      var jau protams saakt ar FronPage. bet nu labaak tomeer izlasi kaadu manuaali par HTML vispirms, un tad lieto kaadu Dreamveaweri, vai veel labaak HTMLPad Pro

Reiniz (2003-10-25 17:48)      baac....apgrieza manu txt. Nu anyway. Te ir linki ar HTML manuaaljiem.
http://books.hackers. lv/htmlbe/index.htm
http://books.h ackers.lv/htmldv/Fakultate/Datorkla se/HTML/

Andris009 (2003-12-24 19:46)      100% pats neiemaaciisies!!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu