Kas ir proxy serveris?

BuutlsBamtrinketls      Proxy server ir tāds serveris(vesels kompis, vai arī tikai kāds serviss, kurš darbinās uz kāda kompja), kurš pāradresē no client(tava) kompja nākošos pieprasījumus(konekcijas, weblapas,failus) uz kādu citu, tevis norādīto adresi.

GATEWAY, jeb TUNNELING PROXY , ir tāds caur kuru var veikt VISUS pieprasījumus/atbildes.

CACHING PROXY SERVER parasti ir pie provaideriem, tas saglabā visus lejupielādētos datus un tad, kad vēl kāds cits pieprasa tos pašus datus(piem oho weblapu), ielādē tos jau no savas atmiņas(neizmainītos datus) un tādejādi dikti paātrina piekļuvi datiem.

WEB PROXY ir kaut kas līdzīgs ugunsmūrim, tādi neļauj darbā ložņāt draugos.

ANONYMIZING PROXY SERVER var slēpt client(tava) kompja identitāti(IP adresi).(tikai nevajag par daudz sacerēties, parasti publikie APS ir ļoti sakaini, lēni un pats galvenais TU NEKAD NEZINI TOČNA KAM VIŅŠ PIEDER, jo tik pat labi tā var būt mentu `podstava`. Tamdēļ lauzt kaut ko un cerēt ar šito slēpties, nevajadzētu.

HOSTILE PROXY uz tava pīšļa, tev nezinot uzinstalēts proksis.

INTERCEPTING PROXY SERVER arī uzņēmumos lietoa fīča, gribētu teikt, ka GATEWAY un WEB PROXY mix, bet kāds noteikti iebildīs:).

TRANSPARENT PROXY neizmania un nekādi neietekmē pieprasījumu.

NON - TRANSPARENT PROXY tiek karināts uz visādām failu bāzēm un citām līdzīgām muļām.

Vēl ir FORCED PROXY, OPEN PROXY SERVER, SPLIT PROXY SERVER, REVERSE PROXY SERVER, POP3 un SMTP prokši, CIRCIMVENTOR`i u.c.
....well, un par ko tad tieši bija jautājums?
2007-07-14

LieliskaisTM      Baigi garais teksts. A proxy ir serveris trafika kontrolei un kešošanai. 2007-07-14

Spicis      dania! Apsveicama ir jebkāda kustība zinību virzienā! Man tikai forma šķiet savāda, kā mazas meitenītes jautājums gurajam pieaugušajam. Vai plašais BuutlsBamtrinketls sniegtais izvērsums ko deva? Varbūt intresēja kas tas par piedāvājumu no provaideru puses - personīga IP adrese, proxy serveris, DHCP un tamlīdzīgi, kādi labumi, kādi mīnusi? Tad būtu saprotamāk, dzīvajai dzīvei tuvāk. :)
Par šo tēmu vari īsi uzināt pie provaidera, vari sameklēt plašu informāciju literatūrā(arī elektroniskā).
2007-07-15

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu