Datu nesēju mūžs

Kurai no uzpariktēm paredzat visgarāko mūžu? Es te aizdomājos par disketēm , diskiem, usb un citām informācijas glabāšanas uzpariktēm.Atceros datorēras sākumu, kad pasniedzējs teica-visa informācija jāglabā disketēs- tad tā nekad netiks pazaudēta. Šodien par to smiekli nāk, jo no personīgās pieredzes zinu, ka nav nemaz tik viegli atrast datoru, kurā to disketi iespraust:) Protams, var jau periodiski sekot tehnoloģiju attīstībai un informāciju pārnest uz jaunākiem glabātājiem, bet tomēr, nu kuram no patreiz esošjiem paredzat garāko mūžu?

Jeecis_Peecis (2010-04-25 16:37)      Taga jau terrabaitīgi cietņi .. vēl jums maz! :)
Nekas nav mūžīgs.
Es tik nesaprotu .. Nu dokumenti, nu fotkas ... Tādām lietām pāris cietņi pa 250 GB, visas lietas. Filmas var nokačāt 20 minūšu laikā vai skatīties online, tikai kaut ko retāku jāsaglabā. Tātad, datu izplatība samazina vajadzību tos akumulēt.
Tas fakts - datu blīvums nesējos sasniedzis kritisko, katram okeānam ir dibens. Gan jau ka ir kas radikāli jauns, tik visam savs laiks. Nu redzēs ...

riks (2010-04-26 18:03)      fifidrilla - man tikai grūti pārkāpt tam, ka bildes kļūst pieejamas jebkuram.
ne jebkuram. ja sola konfidencialitāti un nekrāpj, ne-1-am. pret hakeriem nelīdzēs, tak var aizparolēt.

Spicis (2010-05-13 14:33)      Fleškas? :) Paskatiet uz tur ieslēpto mikroshēmu un iedomājiet to kvantumu ko sabāž iekšā un atceraties, ka tas ir uz uzlādēta kondensatora pamata... Vai tas droši pēc 200 gadiem putēšanas uz plaukta? :)
Tikai vairākos tipos nesēju un glabāšana vairākās fiziskās vietās samazinās zudības risku... (pie kam ierakstot CD vai DVD nestreb karstu un neforsē ierakstīšanas ātrumu, vienlaicīgi neesot bremze un nemāžojoties ar 1x ātrumu, daudzas mūsdienu iekārtas un daži nesēji to vairs nespēj brūķēt).

slieksnis (2016-11-30 21:11)      ja godiigi, tad cietnis, visprastaakais HDD, nu protams ja ar magneetiem gar shamo nebraukaasi. fleshkas ssd nu tur fiziski nav magneeti sagroziiti kondikji meedz izzhuut, tad viss pa pieskari aiziet, protams cietnim var plate nojukt, tachu var shaibu paarmest citaa un datus nolasiit :)

Lince (2016-12-04 01:16)  1   Patiesiba, glaba kur gribi, nekas muzigi nebus nolasams.
Disketes jau pats teici nav kur iebast, pat neatrast tadu lasitaju nopirkt.
Planas fleskas ar nav drosas, pirmas, kas bija ar nav vairs razosana.
Tagad ir jaudigas, tas kam USB stekeris tads pats ka vados liek ir, drosakas par tam parastam fleskam, kuras var apdraudet kads specigaks magnetiskais lauks.
Tik pat nedrosas ir mini atminu kartes.
CD diski ir vieni no drosakiem, tos nav ietekmet magnetiskam starojumam un ari tos nav aplipinat virusiem, ja vien tas tur kopa ar informaciju jau netiek ielikts.
Toties tas baidas no mehaniskiem bojajumiem, skrapejumiem un saules stariem.
Bet pats bistamakais ir tas, ka pec kadiem 5-10 gadien to neviens lasitajs nespes lasit, jo tak visu laiku mainas sistema ar ko informaciju ienes diska.
Drosak pieraksti klade vai iecert akmeni, tas gan bus lasams vienmer.
Nem vera ka datori ir izgudroti, nevis lai kadam ko labu daritu, bet lai naudu slauktu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu