Facebook pret Draugiem

Kāpēc sabiedrībā valda uzskats, ka draugus lieto lūzeri, bet modernie un veiksmīgiem pulcējas Facebook? Tāpēc, ka importa?

coldlands (2018-04-18 08:18)  1   Nedomāju ka kāda cita valsti kāds ko zin par draugiem.lv

fargo (2018-04-18 08:22)  1 5 fb bizness ir fb lietotāju datu pārdošana. attēli, kontakti un to epasti, tel.nr, tel.sarunas, attēli, bernu attēli, personiskās intereses, veiktie iepirkumi utt utt.
nevienam(!) cilvēkam uz šīs planētas nevajazētu lietot fb.

Tessa (2018-04-18 08:28)  1 3 butl, kam ir interesantas manas telefonsarunas, piemeram? nu un ka droshiibas dienesti kko par mani zin. man pilniigi vienalga. interneta neko neperku, jaunas paaudzes bildes neposteju, ja arii postetu, kam tas ir vajadziigs?
nevajag paranoidali palielinat socialo tiiklu noziimi. ja kads no mums butu nopietni politika vai valsts strukturas, tad vel ta. bet cilvecinjsh parastais nevienam nav interesants, ar visam savam personiskam interesem un kontaktu sarakstu.

Geisha (2018-04-18 08:44)      Man ir daudz draugu kuri nav reģistrējušies Draugos, bet gan Odnoklasņiķi. Tagad mēs visi draudzīgi esam Feisbukā.

solvitas (2018-04-18 09:19)    2 Man tikai facebook ir anonīms profils. Nevēlos lai ierakstot google uzreiz izlektu mans facebook un cilvēki pēc tā izdarītu par mani secinājumus. Lai gan pati tā daru, ja vien manam sadarbības partnerim ir facebook profils vienmēr to izpētu lai zinātu apmēram par ko ar viņu runāt un kas par cilvēku. Pati tur nedraudzējos, bet piedalos dažādās grupās. Tur es uzreiz uzzinu visas sava rajončikaaktivitātes, kas kur notiek, par dzīvokļiem interesējos, pēdējā brīža ceļojumiem, pasākumiem, koncertiem. Jaunāko mākslu apskatu starptautiskajā mākslas lapā.

AivarsN (2018-04-18 09:31)    3 Agrāk aizrāvos ar FB,sarakstījos ar tālu un eksotisku valstu pilsoņiem,lai uzzinātu,kāda tur dzīve. Apnika. Tad vēl dažādu dīvainu ļautiņu draudzības piedāvājumi,kur dažs bildē izskatās pēc īsta terorista. Mani interesējošās tēmas dublējas FB un Draugos. Tad kāda jēga tēlot kruto un uzturēties ārzemju portālā,ja pašmāju ir daudz ērtāks lietošanā un draugus var izvēlēties pēc vairākiem kritērijiem.

fargo (2018-04-18 10:28)    2 08:28

ja tev ir vienalga, tā ir tava izvēle(lai arī tavam privātumam tev nekad nevajadzētu būt vienaldzīgam, jo par to pat sveši onkuļi un tantes atbildīgos vai ne pārāk amatos ir rūpējušies civilizētajā pasaulē ar datu aizsardzības likumu palīdzību).
bet ņem vērā, ka arī gandrīz visi(!) tavi kontakti(personi tel.nr, vārdi, sarunu tēmas, pašas sarunas utt) nonāk datu vācēju rokās. un ja tev ir ok, tu esi parakstījusi līgumu un piekritusi tikt izspiegota, tad varbūt kāds cits ar kuru tu kontaktējies nav. bet viņš(-a) viena alga nonāk datu vākšanas konveijerā.
un lai arī tava izvēle, gribu vēlreiz uzrakstīt - nam nevajadzētu būt vienalga nekad.

Jurijs1962Augums163 (2018-04-18 10:31)  2   Tas tāpat kā ja salīdzinātu 2 auto, piemēram : Porshe Cayenne ar Kalina Lada.

Dzelzene (2018-04-18 10:36)    4 10:28 aizmirsa piezīmēt, ka attiecībā uz lietotāju datu izspiegošanu/ievākšanu Draugi ir tieši tikpat grēcīgi kā FB. Tikai ar Draugu adminiem 10:28 var piektdienā aiziet aliņu iedzert ar visām no tā izrietošajām sekām, bet ar FB adminiem nē. FB tiešām nav piemērots visiem. Jeb arī profils jāierīko gudri, bez infas, ar ko kopā vakar dzēri tēju. Tikai nekaitīgi domubiedri saistībā ar Pikaso meistardarbiem.
Oho adminu rīcībā arī ir ne tikai IP.

ocelots_parastais (2018-04-18 10:39)    1 Par to, ka tevis meklētā informācija nav noslēpums, var spriest pēc reklāmām un ieteiktajiem rakstiem, ko piesūta google.

burleska (2018-04-18 10:56)      Tiem, kam ir paranoja par to, ka tiek vākta informācija, ieteiktu painteresēties, kādā veidā notiek šī sasaiste ar informāciju, ko cilvēks meklē internetā. Ja kāds to visu ar rociņu apstrādātu, tad es nezinu, cik cilvēkiem tur būtu jāstrādā :D Paldies viņiem, ka viņi to dara, jo tādā veidā es redzu reklāmas, kas mani tiešām interesē.

ocelots_parastais (2018-04-18 11:00)      Burleksa - paldies, KEP!

valmierietis333 (2018-04-18 15:12)      10:56 ,

Gudriem cilvēkiem paranoja neeksistē ,jo tie tā pat zina ,ka pilnīgi viss par tevi tiek ievākts , viss teksts ,ko ievadi datorā ,katrs burts , bildes ,lejuplādes-augšuplādes , katra mājaslapas adrese utt - katra tava darbība tiek piefiksēta un nodota serveriem , tur viss notiek automātiski , neviens pašrocīgi tur neko nevāc ! Bet kad vajadzēs pret tevi kompromātu , ja būsi izdomājis kļūt par ietekmīgu cilvēku, un būsi kādai varai neērts - tad tas viss tiks vilkts gaismā !
-Skaidrs ,ka nabagi var gulēt mierīgi - nevienam nav intereses par jums , tik vien kā reklāmas jums piedāvās paskatīties un pa jūsu bankas kontiem parakāsies !

Ļautiņi bieži izmanto tādu lietu kā ierīču sinhronizācija ,kas vēl vairāk palīdz savienot visas tavas darbības ar datu krātuvi un tavu lielo failu mapi! Lai gan arī bez tā ikvienu ir viegli izsekot , pietiek ja tajos pašos draugos ielogosies kaut no n-tajiem IP un ierīcēm , katra automātiski noteiks ,ka tas esi tu ! Var jau mēģināt lietot visādus ip mainītājus , bet tas pa lielam problēmu neatrisina , un liela daļa interneta lietotāju ir primitīvi ļautiņi , kas elementāras lietas neprot uz datora izdarīt ,kur nu vēl sevi pasargāt !

Un spiego pilnīgi viss sākot ar windows10 ,antivīrusu progām ,ugunsmūriem , programmām(kaut tas pats MS Office) ,māte gugle ,tēvocis sems, feiši un twitteri ,nemaz jau nerunājot ,ka cilvēki paši visur savada savus reālos datus un vēl nez ko , tad vēl tā dauniskā iečekošanās (lielīšanās)- biju tur un tur , iepirkšanās ar karti veikalā ,nemaz nerunājot par internetā!

-Viss sen zināms ,ar ko satiecies ,ar ko runā ,kas esi ,ar ko nodarbojies,ko ēd ,ko pērc ,kur atrodies !
Tad vēl tas pārnēsājamais čips - telefons , kas parāda katru tavu atrašanās vietu bez tavas prasīšanas !
Nesen redzēju ,ka pat ceļa uzturētāji izmanto fiksētos telefona zvanus , lai zinātu ,kur nepieciešams ceļus remontēt , kur tiešām ir plūsma !

Agrāk čekistiem bija jānop

valmierietis333 (2018-04-18 15:18)  1 2 ...
Agrāk čekistiem bija jānopūlas ,lai ievāktu informāciju ,tad tagad cilvēki paši to pasniedz uz paplātes!

- Par pieskaņotajām reklāmām runājot , es tādas vispār neredzu , pat parastās reklāmas tik pat kā nav manāmas!

- Bet atgriežoties pie tēmas par facebook un draugiem ...
Tur viss ir likumsakarīgi , draugiem lielākais mīnuss ir kontu veidošana , jo bez ielūguma profilu neuzcepsi ,kā arī nav satura , turklāt facebukā ar to problēmu nav , taisi cik gribi !

Tagad nerunāšu par tiem ,kas FB biznesu veido vai par aizbraucējiem !

Un protams jaunā pasaule un letiņu verdzības sindroms - nu jau padzīvojušie latvieši vienmēr sarunā ar krieviem pārgāja uz krievu valodu , tādējādi necienot savu valodu ; tad tagad gan jaunā paaudze ,gan modernie sēž gadžetos ,kur dominējošā valoda ir angļu - angļu valodā filmas ,raidījumi ,mūzika , ziņas(to starp turienes propaganda) ; tādiem ar vieglāk sākt blēt angliski , nevis ar lepnumu atzīt ,ka esi latvietis un cienīt savu valodu , savas tautas vērtības ...

Vieglāk jau ir pateikt ,ka Latvija ir slikta un skriet uz atpalikušo Eiropu dziedāt viņu mēlē !
Bet Latviju veido tās iedzīvotāji ...

Mēs kopā esam varens spēks , bet visatļautības gadsimtā lielākā problēma ir ,ka esam katrs par sevi - pamatīgi sašķelti !

Skolās būtu jāievieš patriotu stundas ,tā vietā ,lai pieņemtu Stambulas pedofīlu konfencijas ,kas grauj ģimenes un cilvēka vērtības !

burleska (2018-04-19 10:32)  1 2 Nu valmierietis nodeva :D Es gan angļu valodas zināšanas neskaidrotu ar verdzības sindromu. Tieši otrādāk- ir forši, ka tomēr ir viena valoda, ko zina vairums, līdz ar to informācija, ar ko varam iepazīties, ir daudz aptverošāka. Baisi par iedomāties, ja latviešu valoda būtu vienīgā, ko zinu. Tik ierobežojoši... Un tas it nemaz neliedz būt par savas tautas patriotu ;)

valmierietis333 (2018-04-20 00:40)  1   Nekā forša tajā vienā mega valodā nav - jo vairāk valodu ,jo bagātāka kultūra , jo pilnīgāka mūsu pasaule !

Verdzības sindroms - zombēšana iet pilnā sparā , pagaidi gadiņus 10 , ja spēsi objektīvi ar vēsu galvu uz lietām paskatīties ,sapratīsi ,ko es biju domājis !

Es vairāk ar pirkstu rādu jaunatnes virzienā , vecie patrioti izmirs (tas tikai laika jautājums), kas nāks vietā - pareizi - vergi , kas pie pirmās iespējas pārcelsies uz savām sapņu zemēm ārpus Latvijas un tur lieks savas muguras !
-Bet ,kas viņus var vainot , jo viņos nebūs ieaudzināts cieņa pret sevi ,pret apkārtējiem un valsti ! Tas ir vecāku un valsts uzdevums !

Postremo (2018-04-20 07:25)      ko cepties, taapet driiz visiem buus..."ccipsi ausii".
Draugiem bija iespeeja klluut par milzi, palaida garaam.

Reynis (2018-04-22 01:00)      Nelietoju ne vienu ne otru. Tad rodas jautājums kas es esmu ?!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu