Vai daudzstāvu mājā var iespert zibens?

un iznīcināt ieslēgtu datoru un televizoru? Vai arī zibens spēriens izdalās pa visiem 100 dzīvokļiem un nekādus postījumus nevar izdarīt? Zibens ir bīstams tikai personiskās mājās dzīvojošiem?
Kas būtu jāatvieno negaisa laikā: interneta kabelis iāizrauj no datora, TV kabalis no televizora, kāpņu telpā jāatslēdz strāva visam dzīvoklim? Kuras no šim darbībām ir liekas?

the69  1   Par UPS neiesaku ikdienā lietot. Nodega UPSIS, monitors, printeris un tika sabojāta mātesplate. Cik atceros bija pamatīgs blīkšķis, bet negaiss todien nebija.
No mazajiem nav nekādas jēgas. Tas ir kā aksesuārs mājas ar ko palielīties - redz man ir. Tāpat izšķērdīgi ir iegādāt mazos dārgos. Vienam naudīgam paziņam bija iegādāts pa 853 eiro. Zibens spēriena rezulātā dēļ UPŠa izdega telpa, nerunājot par datortehniku. Jēga ir no lielajiem UPŠiem, kas ir mazā leduskapja izmērā, bet toties cena nav draudzīga.
2023-07-15 23:53

the69      Zibens novedējs gan pievelk zibeni, gan novada. Bet jābūt visam pareizi sazemētam. Metāla jumts mājai arī nav laba doma, ja vien nav vēlme paskatīties gaismas šovu.:) 2023-07-15 23:57

lowa44    1 Var,,, kāpēc gan ne? 2023-07-16 20:35

Alvils810    1 Kas attiecas uz UPS. Dotā iekārta nav paredzēta aizsardzībai, bet gan nepārtrauktai elektrobarošanas nodrošināšanai, gadījumā, ja tiek pārtraukta elektropadeve no elektroapgādes puses.Kas attiecas uz māju metala jumtiem, tad jāsaka, ka tiem nav ne vainas. Ja viss būtu tik slikti, ta Rīgā lielākā daļu ēku būtu nodegušas. Problēma ir tv kabeļu tīkli, kas ir savilkti pa māju jumtiem kā zirnekļu tīkli un piedevām atstāti kabeļu ruļļi, cilpas. Tās ir bīstamas lietas. 2023-07-17 18:37

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu