Mobilā telefona atrašanās vietas izsekošana

Mobilā telefona atrašanās vietas izsekošanaVai,zinot mobilā telefona numuru,ir iespējams noteikt īpašnieka atrašanās vietu? Un,ko darīt,lai šādu nevēlamu izsekošanu novērstu?

janisb  1 3 Gali mobīlā operatorā, gali glābšanas dienestos ļauj izsekot mobīlo, diezgan precīzi, bet vel precīzāku infu izsniedz gps izsekošanas ierīces - mūsdienu tehnoloģijas sniedz iespēju izsekot sievas/draudzenes, u.c. interesējošus objektus pat līdz nedēļai :D

vilks28  1 2 Esmu dzirdējis ,ka var ,bet man po! Pietiek ar to ,ka bača ir iekšā ,nu uzlādēta protams . Šūnu varot noteikt.

vilks28  2 2 Esmu dzirdējis ,ka var noklausīties,bet vai taisnība nezinu.

nenopietninopietna2  1 2 Atstāj telefonu mājās! :)))

kloss    2 Pirms ieslīgt dziļi tehniskos formulējumos , procesu aprakstos daudzu dienu garumā ( iesākumā jau pieminētais http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_tracking ) un pašreklāmai savu tlf nummuru rakstīšanai uz kaimiņa žoga , iepostēju vecu jo vecu infu kas domāta "širpotrebam"
http://www.1188.lv/kur
http://kurkur.lv/
http://tezgsm.com/lv/services/locator
u.t.t.
Par sīkām organizātoriskām fīčām kā iepazīšanās ar kādu no daudzajiem šādu kantoru darbiniekiem , "savas" sievietes/vīrieša tlf IME iegūšana vai apstiprinājuma SMS nosūtīšana no viņu tlf nummura ... nu tas pārāk primitīvi un katra paša izklaide .
Dažu "klusējošo" softu uzinstalēšana tlf īpašniekam to nezinot , bet tas tikai uz smartfoniem ... jau drusku interesantāks bet laikam ne šis gadījums .
Par GPS risinājumiem es jau rakstīju , lai gan tie ir diezgan precīzi , tos neapskatam jo tie darbojas tikai uz "atķeksēšanas" pamata un smartfonos .
Bet uz pamatjautājumu atbilde tā arī skan - tlf atrašanās vietu noteikt var un diezan precīzi . Aizsardzības pret to nav kā vienīgi neņemt to līdzi vai jauns tlf ar jaunu SIM un pie pirkšanas neuzrādi savus personas datus .

Nasty_Boy    2 Kloss, visi šie servisi dārbojās, ja abonents PATS ir pieslēdzis sev papildus servisus un Wiki aprakstītie risinājumi prasa papildus aparatūru mobilajos tīklos, kura Latvijā operatoriem nav.

Vai Tu vari noteikt mana numura atrašanās vietu ar 10 m precizitāti?
Teoriju es zinu, bet vai Tu vari man prezentēt praktiski, ka tas strādā?

kloss  1 2 Nasty ... :D :D Nu iemācies tak beidzot lasīt !! .. :D :D Ja neesi pamanījis , es rakstu latviski ... un par 10 metriem tā arī rakstu ka tāda precizitāte ir tikai GPS fīčām ... un kas neļauj partnera/paziņas tlf kādā brīdī "aizņemties" un uzdot par "savējo" ... vēlāk viņš/viņa tāpat neuzzinās ... :D
Un ne Tu , ne Tava atrašanās vieta mani galīgi neinteresē .. Ja interesētu , tad arī izdalītu līdzekļus šādai operācijai un atrastu ... :) :)

Nasty_Boy    1 Kloss, nevajag bērnišķīgi apvainoties un teikt, ka mana telefona atrašanās vietu noteikt "negribi, jo neinteresē" :)
Pieļauju, ka specdienestu rīcībā ir ierīces un tehnoloģijas par kurām pat nenojaušam un kuras Wikipedia nav aprakstītas. Tas, ko gribu pateikt, ka nevar jebkurš pilsonis uzzināt atrašanās vietu precīzi (+-10m) jebkuram telefonam. Variants, kad "aizņemies" telefonu un ieinstalē programmu, kas sūta GPS datus neskaitās.

saulite_1, vai tiešām Tev ir pamats uztraukties, vai vienkārši interesē?
Nopērc pašu lētāko mobilo pa 15 Ls - GPS tam točna nebūs un Bites priekšapmaksas karti par 90 sant...

riks  1 2 šķiet, ka ja Tev nav īpašo telefonu piemetuši ar Tev nezināmu GPS iekšā un nepieslēdzās Mossad, KGB, CIP, FIB un/vai GRU, var tikai noteikt kura torņa pārklājumā atrodies un arī to ne katrs pridurōks var.
uz kluča nelieku, kaut bez valsts eksāmena "zinātniskajā" komunismā elektrōniķis - sen tas bija. tak šķiet, ka telefons sazinās tikai ar 1 torni, kurš stiprāku signālu konkrētā vietā dod. ir vietas, kur mainās 3-4.

riks    4 bet, ja traki jāslapstās, nevar paņemt otru aparātu, pāradresēt zvanus un pirmo atstāt atejā aiz poda? zvanītājam takš neziņo par pāradresāciju?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu